Ueno Zoo eli uenon eläintarha
|

Uenon eläintarha, eli Ueno Zoo

Uenon eläintarha on suositeltava kohde, jos vierailet Ueno Parkin alueella. Ueno Zoological Gardens on Japanin vanhin eläintarha. Se on pääasiassa jaettu kahteen eri alueeseen, itäiseen- ja läntiseen puistoon. Se on perustettu vuonna 1882 ja on alueeltaan noin 14,4 hehtaarin kokoinen alue täynnä nähtävää. Eläinpuistossa asuu yli 3000 eläintä ja erilaisia eläinlajeja on yli 500. Alueelta pystyt ostamaan tuliaisia, ruokailla sekä ostaa välipaloja sekä juomia.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Uenon eläintarhan historia

Ueno Zoo perustettiin vuonna 1882, jolloin se oli avoinna vain keisarillisille perheille. Myöhemmin, vuonna 1924, se avattiin myös yleisölle ja siitä tuli yksi Tokion suosituimmista nähtävyyksistä. Eläintarha kärsi kuitenkin vakavia vaurioita toisen maailmansodan aikana, jolloin useita eläimiä kuoli pommituksissa. Sodan jälkeen Ueno Zoo peruskorjattiin ja avattiin uudelleen vuonna 1949. Vuosien varrella se on kasvanut ja kehittynyt edelleen, ja nykyään siellä on yli 500 eläinlajia, mukaan lukien jättiläispandoja, norsuja ja tiikereitä.

Eläintarhan henkilökunta on myös keskittynyt edistämään eläinten hyvinvointia ja tutkimusta. He ovat kehittäneet erilaisia ​​ohjelmia, kuten eläinten koulutus- ja hoito-ohjelmia, joilla varmistetaan eläinten terveys ja hyvinvointi. Ueno Zoo on siis kasvanut ja kehittynyt ajan kuluessa, ja se on edelleen suosittu nähtävyys Tokiossa.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Uenon eläintarhan nähtävyydet

Ueno Zoossa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja se on suosittu kohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Yksi sen suosituimmista nähtävyyksistä ovat sen jättiläispandat. Ueno Zoossa on kaksi jättiläispandaa, jotka ovat nimeltään Xiang Xiang ja Lili. Ne ovat suosittuja vierailijoiden keskuudessa ja houkuttelevat paljon katsojia ympäri maailmaa.

Toinen suosittu nähtävyys on norsut. Ueno Zoossa on kolme afrikkalaista norsua, jotka ovat nimeltään Hanako, Riki ja Et-chan. Ne ovat suosittuja vierailijoiden keskuudessa ja niiden ruokailua ja kylpemistä voi seurata läheltä.

Leijonat ovat myös suosittu nähtävyys Ueno Zoossa. Siellä on useita erilaisia leijonia, joita voi ihailla lähietäisyydeltä. Lisäksi Ueno Zoossa on yksi Japanin suurimmista pingviinikokoelmista, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa.

Eläinten lisäksi Ueno Zoossa on useita näyttelyitä, kuten lintutalo, jossa vieraat voivat nähdä erilaisia lintuja. Lisäksi Ueno Zoossa on erityinen lastenalue, jossa on interaktiivisia näyttelyitä ja tehtäviä, jotka opettavat lapsille eläimistä ja niiden ympäristöstä.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Kaiken kaikkiaan Ueno Zoo on monipuolinen ja mielenkiintoinen kohde kaikenikäisille eläinten ystäville. Se tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa ja on varmasti unohtumaton kokemus kaikille, jotka vierailevat siellä.

Uenon eläintarhan aukioloajat

Ueno Zoo sijaitsee Tokiossa, Japanissa, ja sen aukioloajat vaihtelevat kausittain. Yleensä eläintarha on avoinna joka päivä lukuun ottamatta maanantaita ja joitain muita poikkeuspäiviä. Ueno Zoon aukioloajat ovat yleensä klo 9.30-17.00, ja lipunmyynti päättyy yleensä noin tuntia ennen sulkemisaikaa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ajankohtaiset aukioloajat ja poikkeukset Ueno Zoon virallisilta verkkosivuilta ennen vierailua.

Kulkuyhteydet Uenon eläintarhaan

Uenon eläintarha- ja puistoalue ovat hyvin kulkuyhteyksien päässä esimerkiksi metrolla saavuttaessa. Eläintaarhaan on kolme eri porttia, kuten pääportit, Benten Gate ja Ikenohata Gate.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Esimerkiksi, jos kuljet JR linjalla, on JR Ueno Station Park asemalta viiden minuutin kävelymatka eläintarhan pääporteille. Muilta asemilta, kuten JR Ueno Station Shinobazun asemalta on toiselle eläintarhan porteille, Benten Gate nimiselle portille viiden minuutin kävelymatka. Lisäksi eläintarhan Benten nimiselle portille pääset matkustamaan metrolla esimerkiksi Ginza/Hibiyan linjalla tai Oedo Subway linjalla, joista on noin kymmenen minuutin kävelymatka Uenon eläintarhaan.

Pääsymaksu Uenon eläintarhaan

Aikuiset +16 vuotiaat600 jeniä
Seniorit +65 vuotiaat300 jeniä
Opiskelijat 13-15 vuotiaat200 jeniä
Lapset alle 13 vuotiaatIlmaiseksi
Hinnasto vieraillessasi eläintarhassa. 02/2023

Osoite: Uenon eläintarha,
9-83, Ueno Park, Taito-ku, 
Tokio 110-8711, 
Japani

Ueno Zoon eläimet

Uenon eläintarhassa on vuosittain eniten kävijöitä ja tunnettu tämä eläintarha onkin jättipandoista. Vuonna 2020 eläintarhaan avattiin pandojen metsä, jossa hyvällä tuurilla voit nähdä myös pandojen poikasia. Pandatalolle päästäksesi katselemaan eläimiä, sinun pitää kuitenkin jonottaa. Tämän jonotuksen pituus riippuu aika paljon ihmisten määrästä ja ruuhkasta. Jonotusaika n. 30-60min.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Kuitenkin, eläintarhassa on todella paljon nähtävää myös muiden eläinten osalta. Lisäksi tämä kysenen Uenon eläintarha aloitti projektin nimeltä ”Zoo Stock” vuonna 1982, satavuotiaan eläintarhan kunniaksi. Sanat Zoo Stock voisi kääntää suomeksi ehkä lähemmin eläintarhan populaatio/kanta. Projektin tarkoituksena on säilyttää sekä saada lisääntymään uhanalaisia lajeja ja pitää näistä huolta. Tällaisia lajeja ovat esimerkiksi panda, Aye-Aye (Ai-ai) ja kääpiövirtahepo.

Lisäksi alueella on nähtävillä esimerkiksi Japanilaisia eläimiä. Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Gorillametsä, Elefanttimetsä, Ai-Ai metsä, Karhuvuoret sekä Tiikerimetsä. Lisäksi alueelta löytyy jääkarhuja sekä hylkeitä. Suunnattu lapsille, eläinpuistosta löytyy kotieläintarha, missä eläinten kanssa pystyy tutustumaan lähemmin sekä olla vuorovaikutuksessa. Eläimille eläintarhassa on pyritty järjestämään mahdollisimman lähellä luontoa vastaavat olosuhteet ja niistä pidetään huolta.

Uenon eläintarhan aktiviteetit

Ueno Zoo tarjoaa vierailleen paljon erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Vierailijat voivat osallistua opastetuille kierroksille, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa eläimistä ja niiden elinympäristöstä. Kierroksilla käydään usein katsomassa tiettyjä eläimiä, kuten esimerkiksi jättiläispandoja, norsuja tai tiikereitä.

Ueno Zoossa on myös mahdollista ruokkia eläimiä, kuten elefantteja ja kirahveja. Tämä on suosittu aktiviteetti etenkin lasten keskuudessa. Lisäksi Ueno Zoossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, joista osa on ajoitettu eri vuodenaikoihin. Esimerkiksi keväällä alueella järjestetään kirsikankukkafestivaali ja syksyllä ruokafestivaali.

Ueno Zoo on myös sitoutunut eläinten hyvinvointiin ja koulutukseen. Eläimille pyritään tarjoamaan mahdollisimman luonnollinen elinympäristö, jossa ne voivat elää mahdollisimman hyvää elämää. Lisäksi Ueno Zoo kouluttaa henkilökuntaansa ja tekee yhteistyötä muiden eläintarhojen kanssa, jotta eläinten hyvinvointi voidaan varmistaa myös kansainvälisesti.

Miksi vierailla Uenon eläintarhassa

Ueno Zoo on yksi Tokion merkittävimmistä nähtävyyksistä, joka houkuttelee vuosittain suuren määrän kävijöitä ympäri maailmaa. Tämä yli 130-vuotias eläintarha on koti yli 500 eri eläinlajille, mukaan lukien jättiläispandat, norsut, leijonat ja pingviinit. Ueno Zoo tarjoaa vierailijoilleen myös mielenkiintoisia aktiviteetteja, kuten opastettuja kierroksia, eläinten ruokkimista ja erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Eläintarhan historia ja sen tarjoamat nähtävyydet tekevät siitä erittäin merkittävän paikan Tokiossa ja se kannattaa ehdottomasti sisällyttää vierailulistalle.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Samankaltaiset artikkelit