Toyosu market – Tokion moderni kalahalli

Toyosu market on Tokion ylpeys, joka on tunnettu maailman suurimpana kalatukkumarketina. Se avattiin virallisesti lokakuussa 2018 korvaamaan alkuperäinen kalamarkkina, Tsukijin marketin, joka on palvellut japanilaista ja kansainvälistä yleisöä yli 80 vuoden ajan. Toyosu on moderni tila, joka on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisten turvallisuus- ja hygieniavaatimusten lisäksi kasvavaan turistimäärään, jotka hakevat ainutlaatuista kokemusta Japanin sydämessä.

Markkinoiden toiminnallisuus on jaettu kolmeen päähalliin: kalatukkuhalli, hedelmä- ja vihanneshalli sekä tukkuhalli. Toyosu tarjoaa kauppiaille ja ostajille viimeisintä teknologiaa ja tiloja, mukaan lukien lämpötilasäädellyt tilat ja suuren logistiikkajärjestelmän. Turisteille erityisen mielenkiintoista on mahdollisuus seurata huutokauppaa erityisiltä näköalatasanteilta, jotka tarjoavat katsauksen markkinoiden vilkkaaseen päivittäiseen elämään vaarantamatta turvallisuutta tai hygieniaa.

Vaikka Toyosu market on ensisijaisesti ammattilaisten työpaikka, se tarjoaa myös lukuisia ravintoloita ja ruokakojuja, joissa voit maistaa tuoreimpia mereneläviä ja muita tuotteita suoraan huutokaupoista. Kulttuurisen kokemuksen lisäksi voit myös oppia lisää Japanin keittiön syvällisestä yhteydestä tuoreisiin ja kausiluonteisiin ainesosiin, jotka ovat keskeisiä maan ruokakulttuurille.

Kuva Toyosu market kalanäyttelystä.

Toyosu marketin historia

Toyosun kala- ja elintarvikemarkkinat (Toyosu Shijō) eli Toyosu market ovat nykyisen ajan vastaus yli 80-vuotiaalle Tsukijin kalamarkkinoiden perinnölle Tokiossa, Japanin pääkaupungissa. Tsukijin markkinoiden ammatillinen toiminta lopetettiin ja siirrettiin Toyosuun vuonna 2018, mikä oli strateginen päätös Tokion huutokauppojen ja päivittäisen tuoreen kalan ja äyriäisten toimittamisen traditio jatkuu esteettömästi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Tsukijin market olisi kokonaan lopetettu, vaan alueelta löytyy edelleen paljon myyntikojuja ja ravintoloita, jossa tarjolla on tuoreita herkkuja maisteltavaksi.

Miksi siirto oli tarpeen? Tsukijin marketti kärsi vanhentuneesta infrastruktuurista ja tilanpuutteesta. Toyosu marketin sijainti Tokion lahdella tarjoaa nykyaikaisia tiloja ja paremman logistiikan. Tilat on rakennettu vastaamaan modernin maailman vaatimuksia, missä toteutuu parempi kylmäketjun hallinta, tehokkaampi jätehuolto, ja paremmat tilat kävijöille ja kauppiaille. Tsukijin marketti on ulkoilmamarketti.

Tsukijin marketin siirtoa Toyosuun nopeutettiin myös 2020 kesäolympialaisten vuoksi, sillä Tokio valmistautui kansainvälisen tapahtuman isännöintiin ja kaupungin infrastruktuurin parantamiseen. Olympialaiset antoivat mahdollisuuden modernisoida ja monipuolistaa Tokion vetovoimaisuutta, ja Toyosu markkinoiden uusi sijainti oli osa tätä laajempaa kehityssuunnitelmaa.

Tsukijin markkinoiden perintö

Toyosu market on suora seuraaja kuuluisille Tsukijin markkinoille, jotka toimivat Tokion ruoan keskipisteenä yli 80 vuoden ajan. Tsukiji aloitti toimintansa vuonna 1935 ja kasvoi maailman suurimmaksi kalatukkumarkkinaksi ja ruoka-aineiden myyjäksi. Tuotteiden laatu ja markkinoiden poikkeuksellisen korkea standardi saivat kansainvälistä tunnustusta.

Tsukijin markkinat sijaitsevat keskeisellä alueella Tokiossa, mikä mahdollistaa tuoreiden tuotteiden helpon jakelun ympäri kaupunkia. Yli 900 erikoistunutta myyjää tarjosi valtavan valikoiman kalaa ja äyriäisiä, mikä painotti markkinoiden merkitystä.

Toyosu market on omaksunut Tsukijin perinnön ja jatkavat sen tunnuspiirteitä, kuten:

  1. Vaatimukset tuotteiden tuoreudelle ja laadulle ovat pysyneet muuttumattomina.
  2. Vaikka ympäristö on muuttunut, tukkumyynti ja huutokaupat säilyttävät Tsukijin perinteen.
  3. Tsukijin kulttuurinen ja historiallinen painoarvo elää Toyosun halleissa.

Markkinoiden sijainti ja kulkuyhteydet

Toyosu market on Tokion metropolialueen suurimmat tukkumarkkinat. Vuonna 2018 Tsukijin markkinoilta muuttaneena, Toyosu on ottanut paikan eliittikauppapaikkana, keskittyen erityisesti kalatuotteiden kauppaan.

Markkinat sijaitsevat Tokion lahdella, Kōtōn kaupunginosassa, lähellä Ginzaa ja Shiodomea. Alue on saavutettavissa useita reittejä pitkin esimerkiksi metron avulla. Käydään nyt lävitse Toyodun marketille meneviä metrolinjoja.

Yurikamome linja kulkee Rainbow Bridgen yli tarjoten näkymiä Odaibaan. Jää pois Shijo-mae stationilla, josta pääset suoraan markkinoille.

Toinen mahdollisuus on Yamanote-linja, joka yhdistää Toyosun Tokion muihin tärkeisiin osiin kuten Shibuyaan ja Shinjukuun. Vaihtoehdot jatkoyhteyksiin ovat moninaiset rautatieverkon ansiosta.

Liikenneyhteydet Yurakucho-linjalla ovat myös tehokkaat. Tämä linja tarjoaa suoran pääsyn monille keskeisille alueille Tokiossa. Toyosun marketille on vain 5 minuutin kävelymatka tältä metrolinjalta, Toyosun asemalta.

Toyosu marketin rakenne

Markkinat on jaettu kolmeen pääalueeseen. Kalojen tukkumyyntialueelta löydät tuoreimmat merenantimet. Lisäksi marketilta löytyy erikseen kasvisten ja hedelmien tukkumyyntialue. Mukavuutta tarjoavat lukuisat ravintolat ja palvelut, jotka tekevät markkinoista täyden palvelun kokemuksen.

Kalakauppiaiden keskus

Toyosu marketin sydämessä tapaat kalakauppiaiden keskuksen. Huutokauppoja järjestetään varhain aamuisin ja ne vetävät puoleensa ostajia ympäri maailman. Huutokaupat tonnikalalle järjestetään aamuisin aikavälillä 5:30-6:30 ja muut merenelävät huutokaupataan klo 6:45-8:00. Ostajat huutavat erilaisia kaloja, joiden joukossa on harvinaisuuksia kuten sinievätonnikalaa. Huutokaupassa nähdään perinteistä japanilaista kaupankäyntitaitoa vahvassa toiminnassa. Kauppiaiden taitava valinta ja osto päätyvät lopulta Tokion suurelle yleisölle tarkoitettuihin ravintoloihin.

Hedelmä- ja vihannesrakennus

Toyosu marketilla, hedelmä- ja vihannesrakennus on omistettu tuoreiden tuotteiden myynnille. Tässä rakennuksessa löydät laajan valikoiman hedelmiä ja vihanneksia Japanista sekä muualta maailmasta. Toyosun hedelmä- ja vihannesrakennus on avoinna maanantaista lauantaihin klo 5:00-15:00 välillä, ja suljettu sunnuntaisin sekä kansallisina juhlapyhinä.

Kauppiaat ovat huolellisesti valinneet laadukkaita tuotteita, jotka tarjoillaan ammattikeittiöille ja vähittäiskaupalle. Ennen auringonnousua voimaan astuvat tukkuhinnat houkuttelevat suuria ostajia. Myöhemmin päivällä yksittäiset kuluttajat voivat ostaa tuotteita tavallisilla markkinahinnoilla.

Erityisen huomionarvoista on vuodenaikojen mukaan vaihtuva tarjonta, joka heijastelee Japanin rikasta maatalousperinnettä. Hedelmistä ja vihanneksista kiinnostuneille on tarjolla kiertueita, joissa voit seurata kaupankäyntiä ja oppia lisää tuotteiden alkuperästä.

Yleisöalueet ja terassi

Toyosu market, tunnettu myös nimellä Toyosu market on moderni ja kävijäystävällinen paikka. Yleisöalueet ovat suunniteltu antamaan sinulle kattavan kokemuksen markkinoiden toiminnasta, säilyttäen samalla turvallisuuden ja puhtauden standardit. Selkeät opasteet auttavat suunnistamaan yleisöalueille ja havaintoterassille.

Yleisölle on tarjolla tukkumarkkinalaituri, josta voit seurata kaupankäyntiä livenä lasin takaa. Vähittäismyyntialueella asiakkaat pystyvät ostamaan tuoretta kalaa ja muita mereneläviä suoraan toimittajilta.

Lasinen havaintoterassi sijaitsee rakennuksen yläkerroksissa, antaa sinulle esteettömän näkymän huutokauppa-alueille. Ulkoterassilla voit nauttia näkymistä ulkoilmassa ja tarkkailla päivittäistä toimintaa aitiopaikalta.

Huutokaupan toiminta

Toyosun marketin merkittävä tapahtuma on tonnikalan huutokauppa, joka vetää puoleensa sekä ammattilaisia että suurta yleisöä. Huutokauppa alkaa varhain aamulla, joka toimitetaan erityisessö huutokauppasalissa. Jos olet kiinnostunut seuraamaan tapahtumaa, voit tehdä sen tarkkailuikkunoiden kautta.

Huutokaupassa myydään korkealaatuisia tonnikaloja, hedelmiä ja vihanneksia. Tonnikalan huutokauppa on erityisen kuuluisa ja se on jo nähtävyys. Huutokaupassa käytetään arpajärjestelmää paikkojen jakamiseen yleisölle, jotka haluavat nähdä tapahtuman suorana. Arvonta alkaa useita tunteja ennen huutokaupan alkua, johon osallistujien on rekisteröidyttävä etukäteen. Paikkoja tähän on rajoitetusti, 120 tarkkailupaikkaa.

Huutokaupassa toiminta on nopeatempoista, ja se vaatii kokemusta ja tarkkuutta. Huutokauppiaat käyttävät erityistä käsimerkkikieltä tarjousten tekemiseen, mikä tekee tapahtumasta näyttävän. Toyosun markkinoiden huutokauppa tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä, kuinka merkittävä osa Japanin ruokakulttuuria toteutuu reaaliajassa.

Tonnikalan huutokauppa

Toyosun marketilla järjestettävät tonnikalan huutokaupat ovat erittäin kuuluisia. Vieraillessasi markkinoilla sinulla on mahdollisuus todistaa maailman suurimpia tonnikalahuutokauppoja, jotka houkuttelevat ostajia ja myyjiä ympäri maailmaa.

Huutokaupat järjestetään aamun varhaisina tunteina, usein ennen auringon nousua. Kalat punnitaan, mitataan ja merkitään ennen huutokauppaa. Huutokauppatilaisuuden aluksi myyjät esittelevät tonnikalat. Tämän jälkeen ostajat tarkastavat kalojen laadun ja määrittävät tarjouksensa. Tämän jälkeen huutokauppameklari aloittaa tarjouskilpailun.

Huutokaupassa myydään sekä tuoreita että pakastettuja tonnikaloja. Tuoreiden tonnikalojen hinta voi nousta huomattavan korkealle, erityisesti vuoden ensimmäisten huutokauppojen kaloille. Atlantin sinievä on erittäin arvostettu kala sushin ja sashimin valmistuksessa. Tyynenmeren sinievä ja Keltahäntä ovat myös suosittuja kaloja Japanissa.

Vihannekset ja hedelmät

Toyosu market tunnetaan erinomaisena paikkana, mistä voit löytää tuoreita, ja laadukkaita vihanneksia ja hedelmiä. Tarjolla on monipuolinen valikoima, joka kattaa sekä perinteiset japanilaiset lajikkeet että kansainväliset suosikit.

Kun vierailet markkinoilla, kiinnitä huomiota sesongin tuotteisiin. Esimerkiksi kesäisin tarjolla on yuzu-hedelmiä ja shiso-lehtiä, kun taas syksyllä löytyy runsaasti eri lajikkeita japanilaisia kaki-hedelmiä.

Vinkki: Hyödynnä paikallisten viljelijöiden asiantuntemusta ja kysy suosituksia kauden parhaista valinnoista.

Löydät myös harvinaisempia vihanneksia ja hedelmiä, jotka ovat ainutlaatuisia juuri Toyosun markkinoille. Ihastu daikonin ja wasabin kaltaisiin perinteisiin japanilaisiin vihanneksiin tai maista hedelmäosaston trooppisia yllätyksiä.

Yleisön pääsy marketille

Toyosun marketille pääseminen on huolellisesti suunniteltu, jotta vierailijakokemus olisi sekä nautinnollinen että sujuva. Käydään nyt lävitse huomioitavat asiat, kun suunnittelet vierailuasi Toyosun marketille.

Tarkista aina markkinoiden virallisilta verkkosivuilta ajantasaiset tiedot, sillä aukioloajat voivat vaihdella. Ennakkoilmoittautuminen voi olla vaadittavaa tiettyihin osiin markkinoista. Joillekin alueille pääsy on rajoitettu, joten tutustu etukäteen mahdollisiin pääsymaksuihin ja -rajoituksiin.

Ostokset, ravintolat ja majoitus

Toyosu marketilla voit kokea ainutlaatuisen ostos- ja ruokailukokemuksen. Uogashi Yokochon markkina-alueella on laaja valikoima liikkeitä, jotka myyvät niin tuoreita kuin muitakin elintarvikkeita, matkamuistoja ja monenlaisia Japanille ominaisia tuotteita.

Ravintola-alue tunnetaan erityisesti sen sushi-tarjonnasta. Voit nauttia aidosta ja tuoreesta sushista suoraan meren antimista valmistettuna. Olipa valintasi sitten klassikko tai moderni versio, vaihtoehtoja on runsaasti.

Toyosu market sashimi annos.

Ostosalueella on useita kauppoja, joiden valikoimissa korostuvat muun muassa kauniit keramiikka-astiat ja keittiövälineet. Lisäksi tarjolla on laadukasta merilevää ja mausteita, jotka voit viedä kotiin muistoksi. Tarjolla on myös palveluita, kuten ilmainen wifi ja polkupyöränvuokrauspalvelu, jotka tekevät kokemuksesta mukavamman.

Jos etsit majoitusta, Hotel JAL City Tokyo Toyosu ja La Vista Tokyo Bay ovat suosittuja vaihtoehtoja, jotka tarjoavat mukavuutta lähellä markkina-aluetta.

Senkyaku Banrai on ostosalue, joka kutsuu sinut nauttimaan markkinoiden vilinästä ja ainutlaatuisista ostoksista. Löydät täältä varmasti täydellisen matkamuiston tai herkullisen aterian päivääsi piristämään.

Uogashi Yokocho

Toyosun marketin sydämessä sijaitsee Uogashi Yokochon ostosalue, joka tarjoaa autenttisen kokemuksen perinteisestä japanilaisesta markkinakulttuurista. Kun astut alueelle, huomaat rivit pikkuliikkeitä, jotka myyvät monenlaisia tuotteita, pääosin mereneläviä ja muita herkkuja. Voit löytää tuolta esimerkiksi mereneläviä, vihanneksia ja ruoanvalmistustarvikkeita.

Ravintola-alue ja anniskelu

Toyosu marketin tarjoavat monipuolisen ravintola-alueen, missä voit nauttia tuoreista merenelävistä ja muista paikallisista herkuista. Alueella on useita ravintoloita, jotka palvelevat erilaisilla ruokalistoilla, tarjoillen niin perinteisiä japanilaisia annoksia kuin kansainvälisiäkin makuja.

Ravintolat, jotka sijaitsevat markkina-alueella, ovat erikoistuneet tuoreisiin merenantimiin. Voit odottaa löytäväsi esimerkiksi sushia, sashimia, ramenia ja tempuraa.

Anniskelualue tarjoaa laajan valikoiman juomia, jotka täydentävät ateriasi. Löydät laadukasta sakea, viiniä ja oluita.

Ostosmahdollisuudet ja matkamuistot

Kun vierailet Toyosun marketilla, löydät monenlaisia ostosmahdollisuuksia ja matkamuistoja, jotka tuovat mieleen matkasi vielä pitkään sen jälkeen, kun olet palannut kotiin.

Helppoja mukaan otettavia muistoja ovat magneetit, postikortit ja avaimenperät. Monet tykkäävät ostaa matkamuistoiksi myös japanlaista keramiikkaa, kuten teekuppeja tai muuta astiastoa. Japanilaiset veitset ovat myös hyvin korkealaatuisia ja tykättyjä kotiin tuomisia. Voit esimerkiksi myös ostaa perinteisiä japanilaisia asusteita, kuten kimonon, yukata tai japanilaiset Geta-sandaalit.

Lähialueiden majoitusvaihtoehdot

Toyosu marketin ympäristö tarjoaa monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja. Valintasi riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja matkabudjetistasi.

Toyosu Station Hotel on edullinen hotellivaihtoehto ja vain lyhyen kävelymatkan päässä markkinoilta. Palveluihin kuuluu ilmainen WiFi ja kahvila aulassa. Luxury Bay Resort on ylellinen valinta, josta löytyy täyden palvelun spa ja huoneita merinäköalalla.

Market View Residence on tilava huoneistohotelli, joka soveltuu pidempiaikaiseen oleskeluun. Keittiö ja pesukone ovat kaikkien vieraiden yhteisessä käytettävissä. Toyosu Bay Suites on toinen vaihtoehto, joka sijaitsee kätevästi lähellä ostosalueita ja ravintoloita.

Toyosu Backpacker’s Hostel on budjettiystävällinen valinta, josta löydät sekä yksityishuoneita että jaettuja makuusaleja. Keittiö- ja lounge-alueet ovat kaikille avoimet.

Muista varata majoituksesi ajoissa, sillä Toyosun marketti sekä alueen tapahtumat voivat täyttää majoituspaikat nopeasti.

Opastetut kierrokset

Toyosun marketilla voit hyödyntää opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat syvällisen ymmärryksen tästä vilkkaasta markkinapaikasta. Kierroksia järjestetään säännöllisin väliajoin ja ne on suunnattu eri kieliryhmille, mukaan lukien englannin -ja japaninkieli.

Kierroksia on olemassa eri sisältöisiä. Tarjolla on olemassa kierrossa esimerkiksi perehtyen markkinoiden historiaan, markkinoiden toimintaperiaatteisiin ja huutokauppa-asioihin. Kierrokset kestoltaan ovat yleensä lyhyitä, noin 60 minuuttia ja pitkä kierros noin 90-120 minuuttia. Varaukset kierroksille tehdään etukäteen ja näille on rajoitettu määrä osallistujia.

Tietyt opastetut kierrokset sisältävät pääsyn erityisille näköalapaikoille, joista voit ihastella huutokaupan vilinää. Käytännön syistä kierrokset eivät sisällä henkilökohtaista osallistumista huutokauppaan. Muista tarkastaa saatavuus ja aikataulut, jotta voit suunnitella vierailusi ongelmitta.

Tietojen saatavuus ja kartat

Toyosun marketilla tiedot löytyvät helposti sen virallisilta verkkosivuilta. Verkkosivustolta saat tietoa aukioloajoista, myyntikojujen sijainneista sekä palveluista. Interaktiivisen kartan avulla voit tutustua markkinoiden eri osiin ja suunnitella vierailusi etukäteen. Muista tarkastaa päivitetyt tiedot ennen vierailua, sillä myyntipaikkojen sijainnit ja aukioloajat voivat muuttua.

Toyosun marketin alueella on opasteita, jotka auttavat sinua löytämään etsimäsi. Lisäksi voit ladata mobiiliaitteeseesi virallisen sovelluksen, joka tarjoaa reaaliaikaiset tiedot ja ohjeistuksen alueella liikkumiseen. Tarkka kartta auttaa löytämään merkityt kulkureitit, ravintoloiden ja kauppojen sijainnit, sekä erityiset nähtävyydet, kuten tonnikalan huutokauppapaikka.

Pyhäköt ja viihde

Toyosu marketissa vieraillessasi löydät monenlaisia aktiviteetteja, jotka tarjoavat sekä viihdettä että henkistä rauhaa. Alueella toimii useita pyhäkköjä ja viihdekeskuksia, jotka palvelevat niin paikallisia kuin turistejakin.

Pyhäköt

Toyosu marketin lähialueelta löytyy rauhallisia shintolaisia pyhäkköitä, joissa voit hetkeksi pysähtyä hiljentymään ja tutustua japanilaiseen henkisyyteen.

  • Tsukiji Hongan-ji – Tämä historiallinen buddhalainen temppeli sijaitsi aiemmin Tsukijin alueella ja on edelleen tärkeä käyntikohde.
  • Namiyoke Inari Jinja – Tämä shintolainen pyhäkkö on omistettu merenkulun suojelijalle ja se on suosittu paikka kalastajien parissa.

Viihde

Vapaa-aikasi voit käyttää myös Toyosun tarjoamaan viihteeseen. Alta löydät joitakin vaihtoehtoja:

  • Vesialueet – Rentouttava kävelyalue Toyosu marketin ympärillä, jossa voit ihastella merinäköalaa.
  • Ravintolat – Kokeile tuoretta sushia ja muita mereneläviä suoraan myyjiltä.
  • Kauppakeskukset – Läheiset kauppakeskukset tarjoavat monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja viihdettä.

Usein kysytyt kysymykset

Paras aika vierailla Toyosu marketilla on aikaisin aamulla, jotta voit nähdä kalahuutokaupat ja kokea markkinoiden vilkkaimman tunnelman.

Toyosun marketille pääset helpoiten metrolla. Yurikamome-linjan Toyosu-asema ja Yurakucho-linjan Shijo-mae -asema sijaitsevat molemmat kävelymatkan päässä markkinoista.

Toyosu market on Tsukijin marketin seuraaja ja ovat nykyaikaisemmat sekä hygieenisemmät. Tsukijissa puolestaan on edelleen pienempiä kauppiaita ja vanhan ajan tunnelmaa.

Toyosu marketilla voit seurata kalahuutokauppaa, vierailla monissa kaupoissa ja ravintoloissa sekä oppia Japanin merenelävistä ja niiden kaupankäynnistä erityisesti suunnatuilla näyttelyalueilla.

Kyllä, Toyosu marketilla on useita sushi-ravintoloita, joissa voit nauttia tuoreimmista merenantimista valmistetun aidon Tokiolaisen sushin.

Kyllä, Toyosu marketilla on tarjolla opastettuja kierroksia, jotka antavat kattavan katsauksen markkinoiden toimintaan ja historiaan. Kierrokset ovat suosittuja, joten niille osallistuminen kannattaa varata etukäteen.

Samankaltaiset artikkelit