Kohteena tokyo tower
|

Tokyo Tower

Tokyo Tower (東京タワー) on Tokiossa sijaitseva tele-, audio- ja näköalatorni. 333m korkea torni valmistui 1958. Torniin pääsee käymään aina 250m korkeudessa ja tästä ylöspäin torni toimii nykyään lähinnä radiolähetyksien lähetykseen maailman siirryttyä analogisista TV- lähetyksistä digitaalisiin. Tokyo Tower iso osa Tokion maisemaa ja sen näkeekin usein esimerkiksi postikorteissa ja muussa Tokiota kuvaavissa materiaaleissa.

Tämä punavalkoinen teräsrakenteinen torni ei ainoastaan tarjoa henkeäsalpaavia näkymiä yli kaupungin, vaan se on myös tärkeä symboli Japanin jälleenrakentamisesta ja teknologisesta kehityksestä toisen maailmansodan jälkeen.

Matkalla Japaniin kannattaa tutustua Tokio Toweriin!
Tokyo Tower on yksi Japanin ikonisimmista nähtävyyksistä!

Tokyo Towerin historia

Tokio Towerin tarina alkoi 1950-luvulla, kun Japani halusi rakentaa vahvan symbolin maan jälleenrakentamiselle ja taloudelliselle nousulle toisen maailmansodan jälkeen. Torni otettiin käyttöön 23. joulukuuta 1958, ja se nousi tuolloin maailman korkeimmaksi itsenäiseksi teräsrakenteeksi Eiffel-tornin ohi. Tokio Towerin korkeus on 333 metriä, mikä tekee siitä yhä Japanin toiseksi korkeimman rakennelman, heti Skytree-tornin jälkeen.

Tokio Towerin suunnitteli arkkitehti Tachū Naitō, joka tunnetaan erityisesti Japanin näköalatornien suunnittelijana. Tornin punavalkoinen värimaailma ja teräksinen rakenne ovat saaneet inspiraatiota Pariisin Eiffel-tornista, mutta Naitō onnistui luomaan Tokio Towerille ainutlaatuisen ja tunnistettavan ilmeen. Väritys ei ole pelkästään esteettinen valinta, vaan se myös täyttää kansainväliset turvallisuusvaatimukset lentoliikenteelle.

Alun perin Tokio Tower rakennettiin ensisijaisesti televisio- ja radioantenniksi, jotta se pystyisi välittämään signaaleja koko pääkaupunkiseudulle. Tornin rakentamisen aikoihin Japani oli siirtymässä mustavalkotelevisiosta väritelevisioon, ja uusi torni mahdollisti tehokkaamman signaalinsiirron. Vuosikymmenten aikana tornin tekniset toiminnot ovat kehittyneet ja monipuolistuneet, mutta yhä edelleen se toimii tärkeänä viestintä- ja lähetyskeskuksena.

Tokyo Towerin arkkitehtuuri

Tokio Tower on valmistettu teräksestä ja painaa noin 4 000 tonnia, mikä on huomattavasti kevyempi kuin Eiffel-torni. Teräsrunko on vahvistettu kolmionmuotoisilla tukirakenteilla ja poikittaisilla teräskaapeleilla, jotka parantavat tornin vakautta ja kestävyyttä maanjäristysten ja tuulen aiheuttamia voimia vastaan. Tämä on erityisen tärkeää Japanissa, joka sijaitsee maanjäristysalueella.

Tokio Towerin punavalkoinen värimaailma ei ole vain esteettinen valinta, vaan se palvelee myös käytännön tarkoitusta. Punavalkoinen väritys varoittavat myös lentokoneita korkeasta rakennelmasta. Tornin ulkopinta maalataan säännöllisin väliajoin noin 4-5 vuoden välein, jotta värit pysyvät kirkkaina ja rakenteen eheys säilyy.

Tokio Towerin sisällä on kaksi näköalatasannetta: Main Observatory, joka sijaitsee 150 metrin korkeudessa, ja Top Observatory, joka sijaitsee 250 metrin korkeudessa. Molemmilta tasanteilta on tarjolla upeat panoraamanäkymät yli Tokion, ja kirkkaana päivänä näköpiiriin voi kuulua jopa ikoninen Fuji-vuori. Tornissa on myös hissejä ja portaita, jotka mahdollistavat vierailijoiden pääsyn eri kerroksiin ja näköalatasanteille.

Sijainti

Tokyo Tower sijaitsee Minaton alueella noin 3km päässä Tokyo Stationista. Lähialueella on monta eri metroasemaa, josta voit valita haluamasi linjan. Esimerkiksi Oedo Line, Mita Line ja Hibiya Line menevät läheltä Tokyo Toweria.

Torniin pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, ja lähimmät rautatieasemat ovat:

 • Akabanebashi-asema (Toei Oedo-linja): Noin 5 minuutin kävelymatka Tokio Towerille.
 • Kamiyacho-asema (Tokyo Metro Hibiya-linja): Noin 7 minuutin kävelymatka.
 • Onarimon-asema (Toei Mita-linja): Noin 6 minuutin kävelymatka.
 • Daimon-asema (Toei Asakusa-linja ja Oedo-linja): Noin 10 minuutin kävelymatka.
 • Hamamatsucho-asema (JR Yamanote-linja ja Keihin-Tohoku-linja): Noin 15 minuutin kävelymatka.

Löydät alta myös matkan muutamiin kohteisiin ja ajan sinne kävellen.

 • Tokyo SkyTree 9.2km – 2h
 • Tokyo Station 3km – 40min
 • Shibuya 4,3km – 55min
 • Hanedan lentoasema 15km – 3h

Lisäksi alueella on useita bussilinjoja, jotka kulkevat Tokio Towerin läheisyydessä. Taksilla tai autolla liikkuessa kannattaa huomioida, että tornin lähellä on maksullisia pysäköintipaikkoja, mutta ne voivat olla ruuhkaisia vilkkaina aikoina.

Tokio Towerin sijainti on ihanteellinen paikka vierailijoille, sillä se tarjoaa helpon pääsyn niin kaupungin keskustaan kuin muihin nähtävyyksiin ja palveluihin. Sen korkeus ja näköalatasanteet antavat kävijöille mahdollisuuden ihailla Tokion uskomattomia maisemia ja hahmottaa kaupungin laajuutta.

Skytree näkyy noin 10km päässä Tokyo Towerilta.
Skytree näkyy noin 10km päässä Tokyo Towerilta.

Hinnat

Lippuja on kaksi eri mallia. Toisella pääsee 150m korkeuteen ja toisella 150m ja 250m korkeuteen. Hinnat ovat paljon halvemmat verrattuna Tokyo Toweriin. Molempiin voit ostaa lipun paikanpäältä. Lipunmyynti sijaitsee Tokyo Towerin alla maatasossa. Suoraa paikalta hankittu lippu kustantaa aikuiselle 1200yeniä (hiukan alta 10e) tai kalliimpi 2800yeniä. (hiukan yli 22e). Tarkat lippujen hinnat löydät Tokyo Towerin verkkosivuilta.

Zojoji temppeli lähellä Tokio Toweria
Zojoji temppeli lähellä Tokio Toweria

Muuta nähtävää

Tokyo Towerin lähistöllä on myös muuta nähtävää. Tokio Towerin juurella sijaitsee nelikerroksinen rakennus nimeltään ”FootTown”, joka tarjoaa monipuolisia palveluja ja tiloja, kuten ravintoloita, kauppoja, museoita ja tapahtumapaikkoja. FootTownin arkkitehtuuri ja muotoilu noudattavat tornin punavalkoista teemaa, luoden yhtenäisen ja harmonisen kokonaisuuden. Lähistöllä sijaitsee myös Buddhalaisten Zojoji temppeli, johon kannattaa käydä tutustumassa. Esimerkiksi artikkelikuva ylhäällä on otettu tämän temppelin edestä kohti Tokio Toweria.

Miksi vierailla Tokyo Towerissa

Tässä viisi syytä, miksi juuri sinun tulisi ottaa yhdeksi Tokion kohteeksi Tokyo Tower!

 1. Ikoninen nähtävyys: Tokio Tower on Japanin tunnetuimpia ja historiallisesti merkittäviä rakennelmia, ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maan jälleenrakentamiseen toisen maailmansodan jälkeen.
 2. Upeat näköalat: Tornin näköalatasanteilta avautuvat henkeäsalpaavat panoraamanäkymät yli Tokion, ja parhaimmillaan näet jopa kaukana siintävän Fuji-vuoren.
 3. Arkkitehtuuri: Tornin ainutlaatuinen ja elegantti muotoilu yhdistää perinteistä japanilaista estetiikkaa ja modernia rakennustekniikkaa, tarjoten vierailijoille visuaalisen elämyksen.
 4. Aktiviteetit ja palvelut: Tokio Towerin juurella sijaitseva FootTown tarjoaa monipuolisia palveluja, kuten ravintoloita, kauppoja, museoita ja tapahtumapaikkoja, joten tornin ympäristössä riittää tekemistä ja nähtävää.
 5. Sijainti: Torni sijaitsee keskeisellä paikalla Tokiossa, ja se on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Vierailu Tokio Towerissa voidaan yhdistää muiden lähellä sijaitsevien nähtävyyksien kiertämiseen.

Tokio Tower tarjoaa monipuolisen ja elämyksellisen kokemuksen, joka sopii niin historian, kulttuurin, arkkitehtuurin kuin upeiden maisemien ystäville. Vierailu tässä ikonisessa rakennelmassa antaa sinulle erinomaisen tilaisuuden kokea Japanin ainutlaatuista kulttuuria ja kaupunkimaisemaa.

Similar Posts