Kohteena tokyo tower
|

Tokyo Tower

Tokyo Tower (東京タワー) on Tokiossa sijaitseva tele-, audio- ja näköalatorni. 333 metriä korkea torni valmistui vuonna 1958. Torniin pääsee käymään aina 250m korkeudessa ja tästä ylöspäin torni toimii nykyään lähinnä radiolähetyksien lähetykseen maailman siirryttyä digitaalisiin lähetyksiin. Tokyo Tower iso osa Tokion maisemaa ja sen näkeekin usein esimerkiksi postikorteissa ja muussa Tokiota kuvaavissa materiaaleissa.

Tämä punavalkoinen teräsrakenteinen torni ei ainoastaan tarjoa henkeäsalpaavia näkymiä yli kaupungin, vaan se on myös tärkeä symboli Japanin jälleenrakentamisesta ja teknologisesta kehityksestä toisen maailmansodan jälkeen.

Matkalla Japaniin kannattaa tutustua Tokio Toweriin!
Tokyo Tower on yksi Japanin ikonisimmista nähtävyyksistä!

Tokyo Towerin historia

Tokyo Towerin tarina alkoi 1950-luvulla, kun Japani halusi rakentaa vahvan symbolin maan jälleenrakentamiselle ja taloudelliselle nousulle toisen maailmansodan jälkeen. Torni otettiin käyttöön 23. joulukuuta 1958, ja se nousi tuolloin maailman korkeimmaksi itsenäiseksi teräsrakenteeksi Eiffel-tornin ohi. Tokyo Towerin korkeus on 333 metriä, mikä tekee siitä yhden korkeimmista rakennuksista Japanissa. Tokiossa sijaitseva Skytree-torni on myös yksi näistä.

Tokyo Towerin suunnitteli arkkitehti Tachū Naitō, joka tunnetaan erityisesti Japanin näköalatornien suunnittelijana. Tornin punavalkoinen värimaailma ja teräksinen rakenne ovat saaneet inspiraatiota Pariisin Eiffel-tornista, mutta Naitō onnistui luomaan Tokio Towerille ainutlaatuisen ja tunnistettavan ilmeen.

Alun perin Tokio Tower rakennettiin ensisijaisesti televisio- ja radioantenniksi, jotta se pystyisi välittämään signaaleja koko pääkaupunkiseudulle. Tornin rakentamisen aikoihin Japani oli siirtymässä mustavalkotelevisiosta väritelevisioon ja uusi torni mahdollisti tehokkaamman signaalinsiirron. Vuosikymmenten aikana tornin tekniset toiminnot ovat kehittyneet ja monipuolistuneet, mutta yhä edelleen se toimii tärkeänä viestintä- ja lähetyskeskuksena.

Tokyo Tower

Tokio Tower on valmistettu teräksestä ja painaa noin 4 000 tonnia, mikä on huomattavasti kevyempi kuin Eiffel-torni. Teräsrunko on vahvistettu kolmionmuotoisilla tukirakenteilla ja poikittaisilla teräskaapeleilla, jotka parantavat tornin vakautta ja kestävyyttä maanjäristysten ja tuulen aiheuttamia voimia vastaan.

Tokio Towerin punavalkoinen värimaailma ei ole vain esteettinen valinta, vaan se palvelee myös käytännön tarkoitusta. Punavalkoinen väritys varoittaa myös lentokoneita korkeasta rakennelmasta. Tornin ulkopinta maalataan säännöllisin väliajoin noin 4-5 vuoden välein, jotta värit pysyvät kirkkaina ja rakenteen eheys säilyy.

Tokio Towerin sisällä on kaksi näköalatasannetta: Main Observatory, joka sijaitsee 150 metrin korkeudessa, ja Top Observatory, joka sijaitsee 250 metrin korkeudessa. Molemmilta tasanteilta on tarjolla upeat panoraamanäkymät yli Tokion, ja kirkkaana päivänä näköpiiriin voi kuulua jopa ikoninen Fuji-vuori. Tornissa on myös hissejä ja portaita, jotka mahdollistavat vierailijoiden pääsyn eri kerroksiin ja näköalatasanteille.

Sijainti

Tokyo Tower sijaitsee Minaton alueella noin 3km päässä Tokyo Stationista. Lähialueella on monta eri metroasemaa, josta voit valita haluamasi linjan. Esimerkiksi Oedo Line, Mita Line ja Hibiya Line menevät läheltä Tokyo Toweria.

Torniin pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, ja lähimmät rautatieasemat ovat:

  • Akabanebashi-asema (Toei Oedo-linja): Noin 5 minuutin kävelymatka Tokio Towerille.
  • Kamiyacho-asema (Tokyo Metro Hibiya-linja): Noin 7 minuutin kävelymatka.
  • Onarimon-asema (Toei Mita-linja): Noin 6 minuutin kävelymatka.
  • Daimon-asema (Toei Asakusa-linja ja Oedo-linja): Noin 10 minuutin kävelymatka.
  • Hamamatsucho-asema (JR Yamanote-linja ja Keihin-Tohoku-linja): Noin 15 minuutin kävelymatka.

Löydät alta myös matkan muutamiin kohteisiin ja ajan sinne kävellen.

Lisäksi alueella on useita bussilinjoja, jotka kulkevat Tokio Towerin läheisyydessä. Taksilla tai autolla liikkuessa kannattaa huomioida, että tornin lähellä on maksullisia pysäköintipaikkoja, mutta ne voivat olla ruuhkaisia vilkkaina aikoina.

Tokio Towerin sijainti on ihanteellinen paikka vierailijoille, sillä se tarjoaa helpon pääsyn niin kaupungin keskustaan kuin muihin nähtävyyksiin ja palveluihin. Sen korkeus ja näköalatasanteet antavat kävijöille mahdollisuuden ihailla Tokion uskomattomia maisemia ja hahmottaa kaupungin laajuutta.

Skytree näkyy noin 10km päässä Tokyo Towerilta.
Skytree näkyy noin 10km päässä Tokyo Towerilta.

Hinnat

Lippuja on kaksi eri mallia. Toisella pääsee 150m korkeuteen ja toisella molemmille tasanteille. Molemmat liput voit ostaa paikanpäältä. Lipunmyynti sijaitsee Tokyo Towerin alla maatasossa. Suoraan paikalta hankittu lippu kustantaa aikuiselle 1200yeniä (noin 7 euroa) tai kalliimpi 2800yeniä. (noin 16,50 euroa). Tarkat lippujen hinnat löydät Tokyo Towerin verkkosivuilta.

Zojoji temppeli lähellä Tokio Toweria
Zojoji temppeli lähellä Tokio Toweria.

Muuta nähtävää

Tokyo Towerin lähistöllä on myös muuta nähtävää. Tokio Towerin juurella sijaitsee nelikerroksinen rakennus nimeltään Foot Town, joka tarjoaa monipuolisia palveluja ja tiloja kuten ravintoloita, kauppoja, museoita ja tapahtumapaikkoja. Foot Townin arkkitehtuuri ja muotoilu noudattavat tornin punavalkoista teemaa, luoden yhtenäisen ja harmonisen kokonaisuuden. Lähistöllä sijaitsee myös Buddhalaisten Zojoji temppeli, johon kannattaa käydä tutustumassa. Esimerkiksi artikkelikuva ylhäällä on otettu tämän temppelin edestä kohti Tokyo Toweria.

Miksi vierailla Tokyo Towerissa?

Tässä viisi syytä, miksi juuri sinun tulisi ottaa yhdeksi Tokion kohteeksi Tokyo Tower!

  1. Tokyo Tower on Japanin tunnetuimpia ja historiallisesti merkittäviä rakennelmia, ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maan jälleenrakentamiseen toisen maailmansodan jälkeen.
  2. Tornin näköalatasanteilta avautuvat henkeäsalpaavat panoraamanäkymät yli Tokion, ja parhaimmillaan näet jopa kaukana siintävän Fuji-vuoren.
  3. Tornin ainutlaatuinen ja elegantti muotoilu yhdistää perinteistä japanilaista estetiikkaa ja modernia rakennustekniikkaa, tarjoten vierailijoille visuaalisen elämyksen.
  4. Tokyo Towerin juurella sijaitseva Foot Town tarjoaa monipuolisia palveluja, kuten ravintoloita, kauppoja, museoita ja tapahtumapaikkoja, joten tornin ympäristössä riittää tekemistä ja nähtävää.
  5. Torni sijaitsee keskeisellä paikalla Tokiossa, ja se on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Vierailu Tokio Towerissa voidaan yhdistää muiden lähellä sijaitsevien nähtävyyksien kiertämiseen.

Tokyo Tower tarjoaa monipuolisen ja elämyksellisen kokemuksen, joka sopii niin historian, kulttuurin, arkkitehtuurin kuin upeiden maisemien ystäville. Vierailu tässä ikonisessa rakennelmassa antaa sinulle erinomaisen tilaisuuden kokea Japanin ainutlaatuista kulttuuria ja kaupunkimaisemaa. Jos olet matkallasi Japaniin käymässä myös Kiotossa, tutustu myös Kioto toweriin!

Tokyo Tower on vaikuttava teletorni, joka on vierailun arvoinen kohde matkallasi Tokiossa. Iltaisin torniin syttyy valot, joita voi ihailla myös tornin ulkopuolelta.

Molemmat tornin ovat tärkeitä ja hienoja vierailun kohteita matkallasi Tokiossa. Tokyo Toerissa on enemmän nähtävillä historiaa, kun taas Tokyo Skytree on vielä korkeampi torni, jossa on läheisyydessä modernit shoppailun ja ravintoloiden mahdollisuudet.

Tokyo Towerissa on het avautumisensa jälkeen käynyt paljon vierailijoita. Arviolta noin 10,000 ihmistä vierailee tornissa päivittäin.

Jos haluat kävellä portaita pitkin näköalatasanteelle, on edessäsi 600 porrasta käveltävänä. Jos päätä kävellä portaat, kestää sinulla tässä noin 15 minuuttia. Rakennuksessa on kuitenkin hissi, ettei portaiden kävely ole välttämätöntä.

Samankaltaiset artikkelit