|

Shimokitazawa

Shimokitazawa on alue, jota kutsutaan myös nimellä Shimokita. Alun perin alue oli ennen vuoden 1921 maanjäristyksen maanviljelijöiden aluetta. Kuitenkin maanjäristyksen jälkeen maanviljelijät siirtyivät muualle ja alueesta tuli enemmänkin asuinalue. Toisen maailmansodan jälkeen alue sai buustia siitä, että alueella myytiin käytettyjä tavaroita amerikkalaisille sotilaille. 1970-luvulla alue sai paljon vaikutteita hippikulttuurista alueelle muuttaneiden asukkaiden vuoksi, jonka hehku näkyy edelleen Shimokitazawassa.

Näiden tapahtumien jälkeenkin alue on säilynyt yrittäjien sekä käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden kotina. Alue tunnetaan ristiin menevistä kapeista kaduistaan, jotka ovat täynnä vintage liikkeitä, kahviloita, yksityisiä elokuvateattereita ja musiikkia. Alue on varsinkin nuorten suosima kohde.

Missä Shimokitazawa sijaitsee?

Shimokitazawa on mainio kohde vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Tokion ydinkeskustasta. Se sijaitsee Setagayan alueella, Shibuyan länsipuolella. Parhaiten alueelle pääsee esimerkiksi Shinjukun ja Shibuyan asemilta metrolla. Shimokitazawan asemalle on seitsemän minuutin kävely Shinjukun asemalta.

Thrift shopping eli käytettyjen vaatteiden kaupat

Shimokitzawa on Tokion suurin alue, josta voit käydä ostoksilla käytettyjen vintage vaatteiden kaupoissa. Valikoima on hyvin laaja ja tuotteita löytyy edullisesti ihan merkkituotteisiin saakka. Tunnetusti alueelta etsitään esimerkiksi retroja keräilyesineitä, vaatteita sekä antiikkia.

Alueelta löytyy ihan yksittäisiä liikkeitä, kun kauppaketjuja, joissa tuotteita on nostettu myös kaupan ulkopuolelle esille asiakkaille. Hyvin tunnettuja ja suositeltavia liikkeitä vierailullesi ovat Joe´s New York Exchange, Chicago ja Flamingo. Lisäksi alueella on suuri Village Vanguard niminen liike. Perehdytään näihin kauppoihin nyt tarkemmin.

Joe´s New York Exchange

Joe´s New York Exchange on suositeltava kierrätysmyymälä löytöjen tekemiseksi. Ketjulla on Tokiossa kolme eri liikettä, jotka sijaitsevat Shimokitazawassa, Kichijojissa ja Shibuyassa. Kauppa haluaa pitää yllä sitä, että tuotteet eivät menisi roskiin vaan niille annettaisiin mahdollisuus kierrätykselle ja uuden kodin löytämiselle. Liikkeissä tuotteet ovat hinnoiteltu niin, että kaikki tuotteet ovat alle ¥10,000 eli noin 100 euroa. Keskivertainen hinta tuotteille liikkeessä on ¥2,000 eli noin 20 euroa. Liikkeessä asiakkaat voivat ostaa myytäviä tuotteita sekä tuoda niitä itse myytäväksi.

Kauppa on hyvin siisti sekä tuotteet ovat hyvässä järjestyksessä. Kaupasta voit tehdä hyviä löytöjä alhaisin hinnoin, myös merkkituotteita. Tuotteita on kaiken kokoisille sekä miehille, että naisille. Liikkeestä saatat siis löytää esimerkiksi kotimaisia merkkituotteita, luksusmerkkituotteita, vintage tuotteita ja muita kierrätettyjä tuotteita.Shimokitazawan liike on avoinna päivittäin klo 12-20. Kauppa sijaitsee Ichibangain kadulla. Osoite: 3-26-4 Kitazawa, Setagaya ku, Tokio 1550031 Japani

Chicago

Chicagon kauppaketju on perustettu Japanissa vuonna 1966. Liikkeitä on tällä hetkellä kuusi kappaletta, viisi Tokion alueella ja yksi Kyotossa. Liike Shimokitazawassa on suuri sekä tuotteiden hinnat ovat alhaisia löydöille. Tuotteita voi löytää liikkeestä jopa 100 yenillä eli noin yhdellä eurolla. Liikkeissä on esillä yli 10 000 tuotetta sisältäen käytettyjä vaatteita, että asusteita Japanista, että ulkomailta.

Liikkeessä on tarjolla japanilaisia, amerikkalaisia sekä eurooppalaisia vaatteita. Lisäksi liikkeitä on mahdollista löytää esimerkiksi japanilaisia, aitoja kimonoita sekä yukatoja. Liike on auki päivittäin klo 11-20. Osoite: 5 Chome-32-5 Daizawa, Setagaya City, Tokio 155-0032, Japani

Flamingo

Flamingo niminen kauppaketju on myös oikein hyvä kierrätysmyymälä löytöjen tekemiseksi. Se on perustettu vuonna 2004. Flamingolla on useita eri liikkeitä Tokion alueella ja ainoastaan Shimokitazawan alueella on kolme eri Flamingon myymälää.

Liikkeissä on laajasti miehille, että naisille sopivia tuotteita. Liikkeet ovat keskittyneet pääpainoltaan amerikkalaisiin, käytettyihin tuotteisiin. Liikkeistä saatat löytää käytettyjen vaatteiden lisäksi myös asusteita, sekalaisia tavaroita sekä antiikkia. Lisäksi liikkeillä on olemassa myös nettisivuillaan nettikauppa.

Flmaingo on auki arkisin kello 12.00-21.00 välillä. Lisäksi kauppa on ilmoittanut sivuillaan, että aukioloajat voivat poiketa lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 11.00-21.00. Osoite: 〒150-0001, 6-2-9 Jingumae, Shibuya-ku, Tokio Minagawa Building B1F

Village Vanguard, Exciting Book Store

Village Vanguard on kirjakauppayritys, jossa on paljon myös muita tuotteita kuin pelkästään kirjoja. Exciting Book Store kääntyy suomeksi, jännittävä kirjakauppa. Tällä ketjulla on myös muita liikkeitä Tokion alueella, mutta suurin ”pääkauppa” sijaitsee Shimokitazawassa.

Kaikkia myynnissä olevia tuotteita onkin vaikea luetella, koska tästä suuresta kaupasta löytyy lähes mitä tahansa. Esimerkkeinä tuotteista ovat vanhat retrolelut, mangat, cd:t ja muut mahdolliset tuliaistuotteet sekä kodintavarat. Mangalle eli niin sanotuille sarjakuvaromaaneille on kuitenkin liikkeessä varattu oma osionsa, joka on hyvin suosittu ja laaja. Tämä liike on hyvin mielenkiintoinen, josta saatat löytää tuotteita, joita et edes ajattelisi olevan olemassa. Tällaisia ovat esimerkiksi animehahmon muotoinen puhelimen laturi tai afron muotoinen vessan pesusieni.

Kauppa on auki ympäri vuoden. Lisäksi Village Vanguard Aukioloaikoina kaupalle on ilmoitettu klo 11-23. Tarkistathan tilanteen aina mahdollisten muutosten vuoksi yrityksen virallisilta sivuilta. Tässä vielä Village Vanguardin osoite: Marche Shimokitazawa 1F, 2-10-15 Kitazawa, Setagaya-ku, Tokio 155-0031

Kahvi- ja ruokakulttuuri Shimokitazawassa

Shimokitazassa on paljon erilaisia kahvilamahdollisuuksia, missä piipahtaa vierailusi aikana. Vaihtoehtoja erilaisille kahviloille on runsaasti. Muutamia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Booksends Cofffee service sekä Studio Ghibli kahvila nimeltään Tolo coffee and Bakery.

Shimokitazawa tunnetaan myös town of curry eli curryn kaupunkina. Shimokitazawaa pidetään siis parhaimpana paikkana, mistä löydät maan parhaat japanityyliset curryt. Yksi esimerkki on Rojiura Curry Samurai niminen ravintola, lähellä Shimokitazawan juna-asemaa. Lisäksi alueelta löytyy oikein hyviä ruokapaikkoija, Izakayoja. Sana Izakaya 居酒屋 on kolmesta kanjista koostuva sana, joka tarkoittaa paikkaa tai baaria, johon voit mennä viettämään aikaa, sekä esimerkiksi nauttimaan juomia.

Mikan Shimokita 

Mikan Shimokita on uusi viisikerroksinen rakennus Shimokitazawan juna-aseman alla. Tästä kompleksista löydät uusia kauppoja sekä ravintoloita vieraillessasi alueella. Lisäksi rakennuksessa on työtiloja niitä tarvitseville. Mikan sana on lyhennys sanasta Mikansei, mikä tarkoittaa suomennettuna keskeneräistä. Tällainen Shimokitazawa alueena haluaa olla, jatkuvasti kehittyvä trendikäs alue. Yksi suosituista ravintoloista Mikan Shimokitassa on Shimokita Rokkaku, joka tarjoilee perinteisiä japanilaisia annoksia saken kera.

Miksi vierailla Shimokitazawassa?

Shimokitazawa on Tokion viehättävä ja trendikäs kaupunginosa, joka tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen ja elämyksellisen kokemuksen. Yksi tärkeimmistä syistä vierailla Shimokitazawassa on sen rikas kulttuuri ja taiteellinen ilmapiiri. Alueella on runsaasti teattereita, gallerioita ja livemusiikkiklubeja, joiden ansiosta se on loistava paikka kokea paikallista ja kansainvälistä kulttuuria.

Shimokitazawan kapeat kadut ja idylliset kujat ovat täynnä pieniä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Tämä tunnelmallinen ympäristö tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua viehättävään japanilaiseen arkkitehtuuriin ja rentoutua ainutlaatuisissa kahviloissa ja baareissa. Lisäksi alue on tunnettu vintageliikkeistään ja erikoisliikkeistään, jotka tarjoavat laajan valikoiman ainutlaatuisia tuotteita, kuten vaatteita, asusteita ja kodin sisustustavaroita, mikä tekee Shimokitazawasta ostospaikkojen aarreaitan.

Shimokitazawa on myös tunnettu herkullisesta ruoastaan. Alueen monipuoliset ravintolat tarjoavat laajan valikoiman eri maiden ruokalajeja sekä paikallisia erikoisuuksia, joten alueella vierailevat voivat nauttia erinomaisista ruokailukokemuksista. Erinomaisen ruoan lisäksi Shimokitazawa on erinomainen paikka kokea paikallisten elämäntapaa ja kulttuuria. Vierailemalla tässä kaupunginosassa voi päästä kosketuksiin aidon japanilaisen tunnelman kanssa ja tutustua mielenkiintoisiin paikallisiin tapahtumiin ja festivaaleihin.

Kaiken kaikkiaan Shimokitazawa on ihastuttava ja monipuolinen kaupunginosa, joka tarjoaa vierailijoilleen unohtumattoman kokemuksen ja kiehtovan näkökulman Tokion elämään. Sen rikas kulttuuri, viehättävä arkkitehtuuri, ainutlaatuiset ostospaikat, herkulliset ruokailukokemukset ja paikallinen tunnelma tekevät siitä erinomaisen kohteen kaikille matkailijoille.

Samankaltaiset artikkelit