Suomi ja Japani aikaero

Kun matkakohteena on Japani, aikaero Suomesta lähdettäessä on kesällä 6h ja talvella 7h. Matkustaminen ja kommunikointi eri aikavyöhykkeillä voi olla haastavaa, kun pitää ottaa huomioon erilaiset aikavyöhykkeet ja niiden vaikutukset päivärytmiin. Japani ja Suomi ovat kaksi maata, joilla on merkittävä aikaero, mikä voi vaikuttaa matkustamiseen, liiketoimintaan ja kommunikointiin. Tähän blogitekstiin keräsimme hiukan tietoa Suomen ja Japanin aikaerosta.

Mitä aikaero tarkoittaa?

Aikaero tarkoittaa eri alueiden välistä eroa aikavyöhykkeiden välillä. Aikaero määritellään tunneissa ja minuuteissa, jotka ovat tarpeen auringonpaisteen kulun erottamiseksi kahden paikan välillä. Yksi aikavyöhyke vastaa yhtä laajaa maantieteellistä aluetta, jonka aikavyöhykkeen aika on yhtenäinen.

Englannin, Amerikan, Venäjän ja Japanin aikaero vaihtelee.
Lontoon, New Yorkin, Tokion ja Moskovan aikaerot vaihtelevat.

Japanilla ja Suomella on merkittävä aikaero. Japanin aikavyöhyke on Japanin standardiaika (JST), joka on 9 tuntia edellä koordinoitua yleisaikaa (UTC). Suomen aikavyöhyke on itäeurooppalainen aika (EET), joka on 2 tuntia edellä koordinoitua yleisaikaa (UTC).

Japanin aikavyöhyke

Japanin aikavyöhyke on JST, joka vastaa UTC+9-tuntia. JST-aikavyöhyke on käytössä kaikkialla Japanissa ympäri vuoden. Aikavyöhykkeen käyttöönotto Japanissa aloitettiin vuonna 1886, ja se on ollut käytössä siitä lähtien. Japanin aikavyöhyke vaikuttaa matkustamiseen ja kommunikointiin Suomen kanssa. Esimerkiksi, jos Suomessa on kello 12.00 keskipäivällä, Japanissa kello on iltayhdeksän aikaan. Tämä tarkoittaa, että kun Suomessa on normaali työaika, Japanissa on jo myöhäinen ilta.

Suomen aikavyöhyke

Suomen aikavyöhyke on itäeurooppalainen aika (EET), joka vastaa UTC+2-tuntia. EET-aikavyöhyke on käytössä Suomessa ympäri vuoden. Aikavyöhykkeen käyttöönotto Suomessa aloitettiin vuonna 1921. Suomen aikavyöhyke vaikuttaa matkustamiseen ja kommunikointiin Japanin kanssa. Jos Suomessa on esimerkiksi kello 12.00 keskipäivällä, Japanissa kello on jo 19.00 illalla.

Aikaeron laskeminen

Japanin ja Suomen välinen aikaero lasketaan Japanin standardiajan (JST) ja Suomen itäeurooppalaisen ajan (EET) välillä. Japanin aikavyöhyke on 9 tuntia edellä koordinoitua yleisaikaa (UTC), kun taas Suomen aikavyöhyke on 2 tuntia edellä koordinoitua yleisaikaa (UTC). Tämä tarkoittaa, että Japanin ja Suomen välinen aikaero on 7 tuntia. Kesällä Aikaero on 6h.

MaaSuomen kesäaikaSuomen talviaika
Suomi12:0012:00
Japani18:0019:00
Suomen ja Japanin aikaero on kesällä 6 ja talvella 7 tuntia.

Vaikutukset matkustamiseen ja kommunikointiin

Japanin ja Suomen välinen aikaero voi vaikuttaa merkittävästi matkustamiseen ja kommunikointiin näiden kahden maan välillä. Kun matkustat Japaniin Suomesta, täytyy ottaa huomioon aikaeron vaikutukset päivärytmiin ja jet lagiin. Jet lagi on tila, joka syntyy, kun matkustajan sisäinen kello ei ole synkronoitunut matkustuspaikan aikavyöhykkeen kanssa, mikä aiheuttaa väsymystä, uneliaisuutta ja muita oireita. Tämän tasaantumiseen menee noin muutama päivä. Vinkkejä jet lagin lyhentämiseen blogissamme.

Kommunikoinnissa aikaero voi vaikuttaa liiketoiminnan aikatauluihin ja yhteydenpitoon. Jos yritykset tekevät yhteistyötä Japanin ja Suomen välillä, niiden täytyy ottaa huomioon aikaeron vaikutukset palavereihin ja neuvotteluihin. Lisäksi, jos ihmiset kommunikoivat toistensa kanssa esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse, heidän täytyy ottaa huomioon aikaeron vaikutukset vastausten ja puheluiden aikoihin. Tämä näkyy etätöitä tekevillä myöhäisinä palavereina.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Johtopäätökset

Japani aikaero Suomen kanssa on merkittävä tekijä, joka vaikuttaa matkustamiseen, liiketoimintaan ja kommunikointiin maiden välillä. Aikaero vaikuttaa päivärytmiin, jet lagiin ja palavereiden aikatauluihin ja sen vaikutukset täytyy ottaa huomioon, kun matkustaa Japaniin Suomesta tai kun tekee liiketoimintaa näiden kahden maan välillä. Jos olet tulossa etätöihin Japaniin, varaudu siis illalla pidettäviin palavereihin!

Japanin aikaero on kuusi tuntia verratuna Suomeen. Japanissa aika on kuusi tuntia edellä.

Japanissa aika on yhdeksän tuntia edellä koordinoitua yleisaikaa, UTC:tä. Japanissa ei käytetä erillistä kesäaika, vaan sama aika on käytössä ympäri vuoden.

Jet lagin oireiden ajatellaan nousevan esiin enemmän länteen päin matkustaessa. Länteen matkustaessa, jetl agiin sopeutumiseen kuluu keskimäärin yksi vuorokausi. Itään päin lennettäessä, sopeutumiseen kuluu taas keskimäärin kaksi vuorokautta.

Jet lagin oireita voi pyrkiä vähentämään erilaisin konstein. Lisäksi on olemassa esimerkiksi puhelimeen ladattavia sovelluksia, jotka auttava jet lagiin valmistautumisessa. Joitain vinkkejä on esimerkiksi kofeiinin välttäminen ja pyrkiä elämään paikallisen kellonajan mukaan.

Samankaltaiset artikkelit